CYKELPAKET

 

 

Bjärehalvön i nordvästra Skåne är en vacker och unik cykelpärla. Halvön erbjuder härlig plattåkning kombinerat med utmanande stigningar och fartfylld utförskörning upp och nedför Hallandsåsen. Kustremsan som ramar in halvön sträcker sig från Ängelholm i söder, genom Torekov, till Båstad i norr.

Det som mer än något gör Bjärehalvön så unikt och perfekt för just cykelåkning är Hallandsåsen som följer hela halvön. Åsen erbjuder terräng som är svår att hitta någon annanstans i södra Sverige. Här finns stigningar på upp emot 2-3 kilometer med en höjdmeter på över 200 meter.

 

Cykling uppför är utmanade, men samtidigt väldigt givande vilket man märker när man väl rullar fram uppe på åsen. Då bjuds man nämligen på en otrolig utsikt över hav och land samtidigt som man passerar charmiga landskap med små pittoreska byar, rapsfält, bokskog och hagar med betande djur. Det skånska klimatet är gynnsamt och många vägar här är närmast bilfria. Kombinerar du allt detta får du en cykelmiljö som är unik för denna delen av Sverige och som snarare påminner om de cykelvägar man hittar i sydligare delar av Europa.   

Exempel på cykelpaket, vi anpassar också gärna efter era önskemål!

 

  • En övernattning i dubbelrum i bäddade sängar inkl handduk. För närmare info om boendet, se här
  • Hemlagad frukostbuffé
  • Cykelpass av varierande karaktär på och runt om Bjärehalvön och Hallandsåsen. GPS-datorer finns med förprogrammerade rutter. 
  • Serviceutrymme med verktyg
  • Låsbart förvaringsutrymme
  • Slutstädning ingår

Pris

695 kr/person och natt